Loading...
Leg uw uitvaartwensen vast in een wilsbeschikking 2020-01-23T17:26:42+01:00
Uitvaartwensen zijn vaak niet gemakkelijk om te bespreken. Schrijf daarom al uw voorkeuren in een wilsbeschikking.

Maak uw uitvaartwensen kenbaar aan nabestaanden

Voor nabestaanden kan het een enorme troost zijn om te weten dat uw uitvaart verloopt zoals u zelf had gewild. Een gesprek over zulke confronterende onderwerpen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Wij begrijpen het volkomen dat sommigen deze conversatie liever uit de weg gaan. Om te voorkomen dat uw nabestaanden moeten gissen naar uw uitvaartwensen, kunt u daarom een wilsbeschikking invullen. Dat voorkomt twijfels en biedt houvast in een tijd waar er toch al veel op hen afkomt.

Uw uitvaartwensen kunt u op verschillende manieren kenbaar maken. Allereerst kunnen wij u een blanco wilsbeschikking toesturen of meegeven om thuis in te vullen. Het is ook mogelijk om een gesprek bij u thuis te plannen waar we de uitvaartwensen samen invullen. Als u graag een kostenraming wilt, kunnen wij deze voor u maken. Dat biedt duidelijkheid en zorgt vaak voor berusting.

Wat u aan kunt geven in een wilsbeschikking

Een wilsbeschikking dient als leidraad voor nabestaanden bij het regelen van een uitvaart. U kunt er heel praktische zaken in vastleggen, zoals een kostenraming en de wens voor een uitvaartkist of een crematie. Er is ook ruimte om persoonlijke uitvaartwensen op te schrijven, zoals de muziekkeuze of uw lievelingsbloemen. Al dit soort zaken helpen uw nabestaanden om een persoonlijke invulling aan de uitvaart te geven.

Om er zeker van te zijn dat uw uitvaartwensen gehonoreerd worden, is het belangrijk dat nabestaanden het document kunnen vinden. Bewaar de wilsbeschikking daarom op een logische plaats, bijvoorbeeld bij uw belangrijke papieren. Uiteraard kunt u de uitvaartwensen ook bij ons in bewaring geven. Wij zorgen dan dat ze na uw overlijden bij uw nabestaanden terecht komen.

Download de wilsbeschikking

Stel uw vraag aan Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum

    Voor UitvaartZorg met karakter.