Loading...
Een warm afscheid bij van Van Dongen UitvaartZorg 2017-11-27T10:19:15+00:00

Uitvaartverzorging met karakter

Iwan van Dongen miste een persoonlijk karakter bij uitvaarten en richtte daarom Van Dongen UitvaartZorg op. Als zoon van uitvaartondernemers kende hij de business door en door en wilde hij graag frisse ideeën lanceren in uitvaartland. Het afscheid mocht wat hem betreft stukken menselijker. Dat begon met het aanstellen van één contactpersoon voor nabestaanden, zodat zij in de dagen richting de uitvaart te maken hebben met een vertrouwd gezicht.

Onze mensen

Iwan van Dongen

Uitvaartverzorger en eigenaar

“Het viel mij op dat uitvaarten steeds meer om geld en steeds minder om de families gingen. Daarom besloot ik zelf een uitvaartonderneming te starten die anders werkt. Je staat klaar voor families in een van de belangrijkste momenten in hun leven. Het is belangrijk om nabestaanden daar goed in te begeleiden. Wij zijn altijd bereikbaar voor nabestaanden. Ze krijgen ons directe mobiele nummer zodat er altijd een vertrouwde stem aan de andere kant van de lijn opneemt.

Als derde generatie uitvaartverzorger zit het vak mij in het bloed. Ik wil mensen helpen op het moment dat zij zelf met hun handen in het haar zitten. Een huwelijk regelen velen zelf. Je hebt er de tijd voor of kunt er meer tijd voor nemen en je werkt er met een positief gevoel aan. Bij een uitvaart ligt dat anders. Er is veel onwetendheid over alle mogelijkheden, terwijl er tegenwoordig zoveel kan.

Het is een heftig beroep, maar een vak dat mij veel voldoening geeft. Het is voor buitenstaanders misschien moeilijk om te geloven, maar ik ervaar zo veel mooie momenten in mijn vak. Het doet mij goed om te weten dat ik nabestaanden op weg help met het rouwproces. Zo kunnen ze hun verlies langzaam een plekje geven.”

Karen Paternotte

Uitvaartverzorger

“Voor mij komt alles samen in mijn werk als uitvaartverzorger. Het zorgen, met aandacht begeleiden, meedenken en taken overnemen: juist in een periode dat hulp gewenst is. Voorheen werkte ik twintig jaar lang in de verzekeringsbranche. Na een reorganisatie, besloot de overstap naar de uitvaartwereld te maken. Ik ben dankbaar dat ik nabestaanden op zo’n cruciaal moment in hun leven mag ondersteunen en begeleiden.

Als echte Zoetermeerse, zie ik vaak bekende gezichten. Het contact met de nabestaanden is dan ook erg persoonlijk. Ik vind het belangrijk het afscheid een blijvende herinnering wordt waar je met een fijn gevoel op terug kunt kijken. We praten over de overledene, met een lach en een traan. Samen kijken we naar de wensen en organiseren we een afscheid dat perfect past.”

Monique Wassenaar – van Kaldekerken

Uitvaartverzorger

“Het leven en de dood. Het begin en het einde. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het werk als uitvaartverzorger kwam op een zeker moment in mijn leven op mijn pad, toen ik besloot mijn hart te volgen. Ik ervaar het als een voorrecht dat nabestaanden mij in alle kwetsbaarheid vertrouwen schenken.

Ik bied steun bij het vinden van een manier om de dierbare een passend afscheid te geven, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Pas als nabestaanden na de uitvaart met een goed gevoel terugkijken op de dagen rondom en na het overlijden durf ik tevreden te zijn en kan ik hen loslaten met een goed gevoel.”

Wil Overduin – Korving

Gastdame en uitvaartverzorger

“De eerste uitvaart die indruk op mij maakte, was die van mijn oma. In zwarte koetsen reden we naar de begraafplaats. Alle mannen in jacquet en hoge hoed, vrouwen en kinderen in het zwart gekleed. Ik werd verrast door de uitvaartverzorger: het voelde zo snel vertrouwd. Op spannende en verdrietige momenten, pakte hij me bij de hand en loodste mij er doorheen. Dat staat me nog haarfijn voor de geest.

Vanaf dat moment wist ik dat dit vak later wilde gaan beoefenen. Na mijn pensionering besloot ik me in te zetten voor dit vakgebied en mensen te helpen met het afscheid van hun dierbare. Hoe moeilijk het ook is, ieder afscheid moet een mooie herinnering zijn. ”

Richard Broodman

Algemeen medewerker

“Het geeft me een fijn gevoel dat ik iets kan bijdragen om van een uitvaart een mooi afscheid te maken. Al sinds mijn achttiende ben ik actief in de uitvaartwereld en ik heb het vak nooit meer losgelaten. Eerst als drager, daarna volgden er vele andere taken. Van het verzorgen van de overledene tot rouwautochauffeur of assisteren bij de uitvaart zelf.

Ik mocht de afgelopen vijftien jaar onderdeel zijn van vele uitvaarten. Het meest indrukwekkende afscheid dat ik meemaakte had een staatsie die bestond uit een witte bloemenkoets met vier paarden, een witte rouwkoets met acht paarden en twaalf witte volgauto’s. Ik was toen een van de dragers die meeliep.”

Ellen van der Burg

Gastdame

“In mijn eigen leven heb ik al van heel wat dierbaren afscheid moeten nemen, oud en jong. De dood heeft voor mij altijd iets mystieks gehad. Ik vind het belangrijk dat een afscheid niet alleen voor de overledene, maar ook voor de nabestaanden waardig is. Als gastdame snap ik dat iedereen verdriet op een andere manier ervaart en ik laat nabestaanden dan ook altijd in hun waarde.

Een aantal jaar geleden kwam ik met Karen Paternotte in contact na het overlijden van een goede vriendin. Ik was onder de indruk van de warme en persoonlijke manier van werken. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Toen ik Karen voor de mooie uitvaart bedankte, hadden wij beiden het gevoel dat we elkaar nog wel eens zouden zien. Dat moment kwam toen het contract bij mijn toenmalige werkgever afliep. Ik besloot het roer om te gooien en werk sindsdien ook als gastdame.”

Angelle van Huit – Voorn

Gastdame en interieurverzorgster

“Ik had nooit gedacht in de uitvaartbranche terecht te komen, maar ik kan me geen baan bedenken die mij meer voldoening geeft. Het is mooi en dankbaar werk om mensen te ondersteunen in moeilijke tijden. Dat gaat van het schenken van een kop koffie tot het aanbieden van een luisterend oor.

Ik vind het belangrijk dat nabestaanden zich prettig en op hun gemak voelen. De periode waar ze doorheen gaan is immers al emotioneel genoeg. Ik doe het werk dan ook met liefde, passie en zorg. De grootste waardering ervaar ik als nabestaanden ons na de uitvaart complimenteren. Het is prettig wanneer voor hun het afscheid goed is verlopen en ze met een warm gevoel terugkijken op de uitvaart.”

Rien Jansen

Tuinman

“Als medewerker bij van Dongen Uitvaartzorg verzorg ik het buitenterrein met alles wat daarbij hoort, zoals de  parkeerplaatsen, heggen en tuin.”