Loading...
Een warm afscheid bij van Van Dongen UitvaartZorg 2022-05-09T15:39:36+02:00

Uitvaartverzorging met karakter

Iwan van Dongen miste een persoonlijk karakter bij uitvaarten en richtte daarom Van Dongen UitvaartZorg op. Als zoon van uitvaartondernemers kende hij de business door en door en wilde hij graag frisse ideeën lanceren in uitvaartland. Het afscheid mocht wat hem betreft stukken menselijker. Dat begon met het aanstellen van één contactpersoon voor nabestaanden, zodat zij in de dagen richting de uitvaart te maken hebben met een vertrouwd gezicht.

Onze mensen

Van Dongen Uitvaartzorg heeft een klein team van betrokken professionals.

Iwan van Dongen

Uitvaartverzorger en oprichter/eigenaar

“Het viel mij op dat uitvaarten steeds meer om geld en steeds minder om de families gingen. Daarom besloot ik zelf een uitvaartonderneming te starten die anders werkt. Je staat klaar voor families in een van de belangrijkste momenten in hun leven. Het is belangrijk om nabestaanden daar goed in te begeleiden. Wij zijn altijd bereikbaar voor nabestaanden. Ze krijgen ons directe mobiele nummer zodat er altijd een vertrouwde stem aan de andere kant van de lijn opneemt.

Als derde generatie uitvaartverzorger zit het vak mij in het bloed. Ik wil mensen helpen op het moment dat zij zelf met hun handen in het haar zitten. Een huwelijk regelen velen zelf. Je hebt er de tijd voor of kunt er meer tijd voor nemen en je werkt er met een positief gevoel aan. Bij een uitvaart ligt dat anders. Er is veel onwetendheid over alle mogelijkheden, terwijl er tegenwoordig zoveel kan.

Het is een heftig beroep, maar een vak dat mij veel voldoening geeft. Het is voor buitenstaanders misschien moeilijk om te geloven, maar ik ervaar zo veel mooie momenten in mijn vak. Het doet mij goed om te weten dat ik nabestaanden op weg help met het rouwproces. Zo kunnen ze hun verlies langzaam een plekje geven.”

Van Dongen Uitvaartzorg heeft een klein team van betrokken professionals.

Henk Pieters

Uitvaartverzorger

“Ik vind het een eer dat ik iets kan en mag betekenen in de droevigste momenten in iemands leven. Ik sta nabestaanden bij in de dagen voor, tijdens en na de uitvaart. Iedereen is anders en geeft een persoonlijke invulling aan de uitvaart. Daar help ik graag bij. Samen met de familie maak ik een gedenkwaardige dag van de uitvaart waarbij we eer doen aan de wensen van de overledene. Een dag waar nabestaanden met een goed gevoel op kunnen terugkijken, dit geeft hen de kracht om verder te gaan.  

Van kinds af aan had ik een zekere nieuwsgierigheid naar de uitvaartbranche. Mijn ouders waren koster van de kerk en hadden daardoor veel contact met uitvaartondernemingen. Zo kon ik altijd voor én achter de schermen meekijken met uitvaartverzorgers. In 1989 ben ik zelf in de branche begonnen.

Mijn werkdagen zijn veelzijdig. Naast het bespreken en begeleiden van uitvaarten houd ik ook contact met nabestaanden na de uitvaart. Vaak spreek ik met mensen die op voorhand hun persoonlijke wensen voor de uitvaart willen vastleggen. Zo blijven hun nabestaanden niet met vragen achter en wordt de uitvaart echt persoonlijk.”

Van Dongen Uitvaartzorg heeft een klein team van betrokken professionals.

Mieke van Bergenhenegouwen

Uitvaartverzorger

Ik ben Mieke van Bergenhenegouwen

Mijn zusje is overleden toen ik 26 jaar was. Ik was daar heel nauw bij betrokken. Daarom vroeg ik aan mijn vader, die toen zelf uitvaartverzorger was: is dit niet iets voor mij? Ik vond het zo mooi. Mijn vader vond dat zeker wel en heeft mij opgegeven voor de opleiding uitvaartondernemer bij de Stivu. In 1987 heb ik mijn diploma gehaald en ben ik samen met mijn vader de uitvaarten gaan verzorgen. Dit jaar ben ik 33 jaar uitvaartverzorger en daar ben ik enorm trots op!

Het belangrijkste is dat de uitvaart van de overledene past bij het leven dat diegene heeft geleefd. Om samen met de nabestaanden de uitvaartwensen te bespreken en die wensen uit te voeren. Daarbij komt dat je een luisterend oor bent, omdat de mensen je veel vertrouwen geven. Je komt tenslotte in hun leven op een moment waarop zij het meest kwetsbaar zijn. Ik ben van mening dat je daar zorgvuldig mee om moet gaan. Om hen een mooie laatste herinnering te kunnen meegeven.”

Mensen mogen mij voor elke uitvaart inschakelen. Het maakt voor mij niet uit voor welk geloof of cultuur het is. Iedere uitvaart is uniek, zoals ieder mens uniek is.”

Mensen zijn mij altijd dankbaar voor de begeleiding die ik hen heb gegeven. De tijd die ik voor ze neem, vinden ze fijn. Ook de rust die ik uitstraal, mijn empathisch vermogen, wordt als zeer prettig ervaren. Ik hoor vaak: je was er op de momenten dat wij je nodig hadden altijd, ook al zagen we je niet, je was er wel. Je bent een stukje van onze familie geworden. Een mooier compliment kan ik niet krijgen, ik ben daar ook trots op.”

Er wordt mij weleens gevraagd, welke uitvaart staat je het dichtste bij. Zoals ik eerder vertelde, is iedere uitvaart uniek. Maar, mijn allereerste uitvaart is mij bijgebleven. Uitvaarten van mijn familieleden waren bijzonder, omdat het zo dichtbij komt. Ook uitvaarten van kindjes blijven je bij. En ik heb de uitvaarten van 2 schoolvriendinnen mogen verzorgen. Dat zet je wel aan het denken hoe betrekkelijk het leven is. Daarom is mijn motto: Vier het leven!”

Van Dongen Uitvaartzorg heeft een klein team van betrokken professionals.

Nienke van Dongen

Gastdame en uitvaart-assistente

“Ik help mijn vader een paar dagen per week in het uitvaartcentrum. Ik ondersteun bij bezoeken en uitvaarten en help ook wel eens op kantoor. Binnenkort begin ik een studie commerciële economie en misschien wil ik daarna wel verder in het bedrijf. Het lijkt me heel mooi om zelf een complete uitvaart te regelen. Dat zie ik mijn vader altijd doen en ik kijk daar erg tegenop.”

“Mijn leeftijdsgenoten vinden de uitvaartwereld maar niets. Ik vind het juist een heel mooi beroep. Je vervult iemands laatste wens. Er is daarna niets meer. Ik snap dat verdriet heel erg en probeer nabestaanden altijd te helpen. Even een glaasje water schenken of vragen of ze ergens wat rustiger willen zitten.”

Van Dongen Uitvaartzorg heeft een klein team van betrokken professionals.

Linda de Boer – Dumerniet

Gastdame

”Gastvrouw zijn in een uitvaartcentrum vind ik een hele dankbare functie. Ik vind het belangrijk om onze gasten te kunnen ontzorgen en hen te mogen ondersteunen in een verdrietige tijd. Dit gaat mij heel natuurlijk af, omdat ik graag met mensen omga. Daarnaast geeft het mij voldoening dat de bezoekers, ondanks het verdriet, met een tevreden gevoel het Van Dongen UitvaartCentrum verlaten.”

Van Dongen Uitvaartzorg heeft een klein team van betrokken professionals.

Wim Roosenburg

Uitvaartspreker en chauffeur

In december 2018 overleed mijn schoonmoeder en kwam ik in aanraking met Van Dongen Uitvaartzorg en Uitvaartcentrum. De zeer persoonlijke benadering gaf ons, nabestaanden, een heel erg fijn gevoel. In het verleden had ik eens, na mijn pensionering, voor een bedrijf als chauffeur gewerkt met een zogenoemde staatsie-auto en dat kwam tijdens de afwikkeling van de uitvaart ter sprake. Iwan van Dongen had dit onthouden en nodigde mij uit voor een gesprek in februari 2019.

 

Dit gesprek leidde tot een vorm van dienstverband met zijn bedrijf met in gang van maart 2019. In eerste instantie als chauffeur, maar al snel bleek dat mijn grootste gevoel lag bij het spreken bij een uitvaart. Ik vind het heel erg mooi dat ik nabestaanden kan helpen bij de woorden die zijzelf of ik voor hen mag uitspreken tijdens de uitvaart. Het is prachtig om de korte of lange levensgeschiedenis van de overledene op een wijze te verwoorden die iedereen doet ontroeren of herinneren. Ik ben Van Dongen Uitvaartzorg en Uitvaartcentrum dankbaar dat zij mij de gelegenheid hebben geboden om zowel als chauffeur maar met name als Uitvaartspreker binnen het bedrijf nabestaanden te kunnen helpen in een moeilijke tijd.

Van Dongen Uitvaartzorg heeft een klein team van betrokken professionals.

Rien Jansen

Chauffeur en tuinman

In oktober 2014 ben ik bij het Van Dongen UitvaartCentrum aan de slag gegaan als tuinman. Ik zorg er nu voor dat de entree er altijd keurig uit ziet. Inmiddels ben ik ook klusjesman in het pand.

 

Met de komst van de eigen rouwauto ben ik ook chauffeur geworden. Ik vind het een eer om de overledene te mogen vervoeren.

Stel uw vraag aan Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum

    Voor UitvaartZorg met karakter.