Loading...
Een warm afscheid bij van Van Dongen UitvaartZorg 2019-04-24T17:51:25+02:00

Uitvaartverzorging met karakter

Iwan van Dongen miste een persoonlijk karakter bij uitvaarten en richtte daarom Van Dongen UitvaartZorg op. Als zoon van uitvaartondernemers kende hij de business door en door en wilde hij graag frisse ideeën lanceren in uitvaartland. Het afscheid mocht wat hem betreft stukken menselijker. Dat begon met het aanstellen van één contactpersoon voor nabestaanden, zodat zij in de dagen richting de uitvaart te maken hebben met een vertrouwd gezicht.

Onze mensen

Iwan van Dongen

Uitvaartverzorger en eigenaar

“Het viel mij op dat uitvaarten steeds meer om geld en steeds minder om de families gingen. Daarom besloot ik zelf een uitvaartonderneming te starten die anders werkt. Je staat klaar voor families in een van de belangrijkste momenten in hun leven. Het is belangrijk om nabestaanden daar goed in te begeleiden. Wij zijn altijd bereikbaar voor nabestaanden. Ze krijgen ons directe mobiele nummer zodat er altijd een vertrouwde stem aan de andere kant van de lijn opneemt.

Als derde generatie uitvaartverzorger zit het vak mij in het bloed. Ik wil mensen helpen op het moment dat zij zelf met hun handen in het haar zitten. Een huwelijk regelen velen zelf. Je hebt er de tijd voor of kunt er meer tijd voor nemen en je werkt er met een positief gevoel aan. Bij een uitvaart ligt dat anders. Er is veel onwetendheid over alle mogelijkheden, terwijl er tegenwoordig zoveel kan.

Het is een heftig beroep, maar een vak dat mij veel voldoening geeft. Het is voor buitenstaanders misschien moeilijk om te geloven, maar ik ervaar zo veel mooie momenten in mijn vak. Het doet mij goed om te weten dat ik nabestaanden op weg help met het rouwproces. Zo kunnen ze hun verlies langzaam een plekje geven.”

Henk Pieters

Uitvaartverzorger

“Ik vind het een eer dat ik iets kan en mag betekenen in de droevigste momenten in iemands leven. Ik sta nabestaanden bij in de dagen voor, tijdens en na de uitvaart. Iedereen is anders en geeft een persoonlijke invulling aan de uitvaart. Daar help ik graag bij. Samen met de familie maak ik een gedenkwaardige dag van de uitvaart waarbij we eer doen aan de wensen van de overledene. Een dag waar nabestaanden met een goed gevoel op kunnen terugkijken, dit geeft hen de kracht om verder te gaan.  

Van kinds af aan had ik een zekere nieuwsgierigheid naar de uitvaartbranche. Mijn ouders waren koster van de kerk en hadden daardoor veel contact met uitvaartondernemingen. Zo kon ik altijd voor én achter de schermen meekijken met uitvaartverzorgers. In 1989 ben ik zelf in de branche begonnen.

Mijn werkdagen zijn veelzijdig. Naast het bespreken en begeleiden van uitvaarten houd ik ook contact met nabestaanden na de uitvaart. Vaak spreek ik met mensen die op voorhand hun persoonlijke wensen voor de uitvaart willen vastleggen. Zo blijven hun nabestaanden niet met vragen achter en wordt de uitvaart echt persoonlijk.”

Angelle van Huit – Voorn

Algemeen medewerker

“Ik had nooit gedacht in de uitvaartbranche terecht te komen, maar ik kan me geen baan bedenken die mij meer voldoening geeft. Het is mooi en dankbaar werk om mensen te ondersteunen in moeilijke tijden. Dat gaat van het schenken van een kop koffie tot het aanbieden van een luisterend oor.

Ik vind het belangrijk dat nabestaanden zich prettig en op hun gemak voelen. De periode waar ze doorheen gaan is immers al emotioneel genoeg. Ik doe het werk dan ook met liefde, passie en zorg. De grootste waardering ervaar ik als nabestaanden ons na de uitvaart complimenteren. Het is prettig wanneer voor hun het afscheid goed is verlopen en ze met een warm gevoel terugkijken op de uitvaart.”

Linda de Boer – Dumerniet

Gastdame

”Gastvrouw zijn in een uitvaartcentrum vind ik een hele dankbare functie. Ik vind het belangrijk om onze gasten te kunnen ontzorgen en hen te mogen ondersteunen in een verdrietige tijd. Dit gaat mij heel natuurlijk af, omdat ik graag met mensen omga. Daarnaast geeft het mij voldoening dat de bezoekers, ondanks het verdriet, met een tevreden gevoel het Van Dongen UitvaartCentrum verlaten.”

Nienke van Dongen

Gastdame in spé

“Ik help mijn vader een paar dagen per week in het uitvaartcentrum. Ik ondersteun bij bezoeken en uitvaarten en help ook wel eens op kantoor. Binnenkort begin ik een studie commerciële economie en misschien wil ik daarna wel verder in het bedrijf. Het lijkt me heel mooi om zelf een complete uitvaart te regelen. Dat zie ik mijn vader altijd doen en ik kijk daar erg tegenop.”

“Mijn leeftijdsgenoten vinden de uitvaartwereld maar niets. Ik vind het juist een heel mooi beroep. Je vervult iemands laatste wens. Er is daarna niets meer. Ik snap dat verdriet heel erg en probeer nabestaanden altijd te helpen. Even een glaasje water schenken of vragen of ze ergens wat rustiger willen zitten.”

André Schaareman

Administrateur

Rien Jansen

Chauffeur en tuinman

“Als medewerker bij van Dongen Uitvaartzorg verzorg ik het buitenterrein met alles wat daarbij hoort, zoals de parkeerplaatsen, heggen en tuin.”