Loading...
Van Dongen UitvaartZorg helpt u een uitvaart te regelen 2022-06-07T12:14:07+02:00

Een uitvaart regelen, wat nu?

Als een dierbare overlijdt, breekt er een periode van verdriet en rouw aan. Juist in deze emotionele tijd moeten er allerlei moeilijke keuzes gemaakt worden. Beslissingen waar u misschien nog nooit eerder mee te maken heeft gehad en die u maar één keer kunt nemen. De medewerkers van Van Dongen UitvaartZorg staan klaar om u te helpen met een uitvaart regelen die bij de overledene past. Daarbij is echt alles mogelijk. Zo vervoerden wij eens een overledene in zijn eigen geliefde camper naar zijn laatste rustplaats.

Voordat een uitvaartverzorger langs kan komen, moet eerst de dokter het overlijden van uw dierbare officieel vaststellen. Neem gerust eerst een moment van bezinning om even bij te komen van de gebeurtenis, daarna kunt u een uitvaartondernemer bellen. Houd hierbij in gedachten dat u altijd vrij bent in uw keuze, ook al heeft de overledene elders een uitvaartverzekering. Geef dit wel direct aan.

Bekijk wat u direct kan doen

Opbaren

Er zijn verschillende manieren om de overledene op te baren. U kunt ervoor kiezen om thuis of in een UitvaartCentrum op te baren. Het voordeel van thuis opbaren is dat u op elk moment van de dag bij de dicht bij de overledene kunt zijn. Het opbaren thuis kan op een bed of in een uitvaartkist, net wat u fijn vindt. Sommige nabestaanden vinden het echter niet prettig om de overledene thuis op te baren. Zij kiezen dan vaak voor een van de rouwkamers van Van Dongen UitvaartZorg.

Bekijk onze mogelijkheden

Begraven

Een graf is voor nabestaanden een fijne plek om heen te gaan om hun dierbare te herdenken. Een algemeen graf is goedkoper dan een particulier cq eigen graf, maar biedt ook minder rechten. De grafrechten lopen slechts tien jaar, u kunt geen plaats kiezen en u heeft geen zeggenschap over wie er nog meer in het graf komen te liggen. Bij een particulier graf kunt u grafrechten verlengen, kiezen nabestaanden zelf wie er wordt bijgezet en is het vaak mogelijk om zelf een plek te uit te zoeken.

Cremeren

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een crematie. Er zijn dan geen zorgen en kosten voor een graf en u kiest zelf wat u met de as van de overledene doet. Neem de as mee in een prachtige urn, laat het verwerken in een assierraad of strooi de as uit over de aarde. Onze uitvaartbegeleider kan u inspireren met de diverse mogelijkheden over asbestemming.

Afscheid van een kind

Niets is zo moeilijk als afscheid nemen van een onvoltooid leven. Een uitvaart regelen voor een kind gaat er dan vaak ook anders aan toe dan een uitvaart voor een volwassene. Kleurrijker en speelser. Een uitvaartkistje dat u zelf beschildert of rouwdrukwerk met een voetafdruk. Alles kan. Onze uitvaartbegeleiders staan voor u klaar en helpen u met belangrijke en emotionele zaken, zoals het betrekken van andere kinderen.

Een uitvaart regelen is vaak chaotisch en emotioneel. De uitvaartverzorgers van Van Dongen UitvaartZorg helpen u alles in goede banen te leiden.

Locaties

In Zoetermeer vindt u meerdere locaties waar u alles voor een uitvaart kunt regelen. In ons eigen UitvaartCentrum hebben wij vier rouwkamers, een sleutelkamer en een ruime aula waar de afscheidsdienst kan plaatsvinden. Voor erg grote uitvaarten kunnen we uitwijken naar crematorium Meerbloemhof in Zoetermeer, spiritueel centrum De Pionier en zalencentrum Dekker.

Crematorium Meerbloemhof

Bekijk meer

Algemene begraafplaats

a/d Hoflaan/Buytenparklaan
a/d Binnenweg

Bekijk meer

Kerkhof H. Nicolaas

Bekijk meer

Een uitvaart regelen tot op detailniveau

Een uitvaart kunt u maar één keer regelen. Wij vinden het dan ook belangrijk dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Bij Van Dongen UitvaartZorg vindt u een ruime keuze aan uitvaartkisten, bloemen, drukwerk, asbestemming en rouwvervoer. Op onze site kunt u zich alvast oriënteren. Uiteraard lichten onze uitvaartbegeleiders u graag alles toe. U kunt ons altijd bellen. Liever tien keer te veel, dan één keer te weinig.

Het woordje nee is onze uitvaartondernemers onbekend. Wij zorgen dat al uw wensen worden uitgevoerd, niets is te gek.

Bloemen

Meer informatie over bloemstukken
Een uitvaart regelen is vaak chaotisch en emotioneel. De uitvaartverzorgers van Van Dongen UitvaartZorg helpen u alles in goede banen te leiden.

Asbestemming

Bekijk alle asbestemmingmogelijkheden

Kisten

Krijg een indruk van onze uitvaartkisten

Vervoer

Zoek een rouwauto uit
Een uitvaart regelen is vaak chaotisch en emotioneel. De uitvaartverzorgers van Van Dongen UitvaartZorg helpen u alles in goede banen te leiden.

Drukwerk

Meer informatie over rouwdrukwerk

Voor UitvaartZorg met karakter.

Stel uw vraag aan Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum