Loading...
Nieuws 2019-02-18T15:40:49+00:00

Film renovatie kerkhof H. Nicolaas

21 februari 2019|

Vorig jaar is het kerkhof achter de H. Nicolaas-kerk in Zoetermeer gerenoveerd en weer opnieuw geopend voor uitvaarten. In De Kapelaan is op zondag 24 februari om 12.30 uur een film te zien over de renovatie van het kerkhof. De film is gemaakt door het Historisch Genootschap Oud Soetermeer. Iedereen is welkom.

https://www.nicolaasparochiezoetermeer.nl/nieuws/nieuwsberichten/film-renovatie-nicolaaskerkhof/

 

Kerstmis en het familiegevoel

24 december 2018|

Ik merk dat de meeste mensen rondom de Kerstdagen veel bezig zijn met het “familiegevoel”. Met je familie zijn met de Kerstdagen of juist een familielid missen in de Kerstperiode. Ik heb dat gevoel natuurlijk ook. Maar als ik zo terugkijk naar het afgelopen jaar dan is er bij mij ook een ander “familiegevoel” bijgekomen. Mijn oudste dochter Nienke werkt, op incidentele basis, sinds een half jaar bij me. Naast haar studie commerciële economie is ze binnen Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum nu wel eens actief op kantoor, in de catering in het uitvaartcentrum of als assistente bij een uitvaart. Zelf heb ik dat vroeger ook gedaan bij de uitvaartonderneming van mijn ouders in Brabant. Maar nu voelt het anders, je eigen kind die ineens naast je staat binnen je bedrijf. Ik ben daar dankbaar voor…..

Maar mijn naaste collega/uitvaartverzorger Henk Pieters voelt ook een beetje als familie. Ik ben getrouwd geweest met zijn nichtje (Brenda). De verjaardagen van de kinderen vieren wij nog steeds met de beide families. Zodoende komen we elkaar nog steeds tegen op familieaangelegenheden.

Graag wil ik iedereen fijne Kerstdagen en een mooi Nieuwjaar toewensen.

Afz. Iwan van Dongen

Open Dag Natuurbegraafplaats Heidepol

29 augustus 2018|

In het westen van het land zijn helaas nog geen echte natuurbegraafplaatsen. Maar toch komen wij een paar keer per jaar op een natuurbegraafplaats in het land. Om de reden dat men het idee van natuurbegraven toch aanspreekt. Binnenkort is er een “open dag” op de natuurbegraafplaats Heidepol nabij Arnhem.

De bouw van de Tesla Rouwauto

23 april 2018|

De Tesla Rouwauto is alweer anderhalf jaar beschikbaar bij Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum. Op verzoek van de nabestaanden hebben we deze auto al veel kunnen inzetten. Iedere keer is men weer verbaasd over deze auto en trekt de Tesla veel bekijks. Ten eerste omdat men nog nooit een Tesla rouwauto gezien heeft, maar ook door de unieke ombouw tot rouwauto. In dit filmpje zijn de achtergronden van de Tesla rouwauto te zien, maar ook op welke manier deze gebouwd is.