Loading...
Nieuws 2017-10-10T17:24:13+00:00

Derde uitvaartverzorger bij Van Dongen UitvaartZorg

4 februari 2018|

Inmiddels bestaat het Uitvaartbedrijf Van Dongen ruim 13 jaar en is het Uitvaartcentrum al 5 jaar een begrip in Zoetermeer. Het was het tijd om het team uit te breiden met een derde uitvaartverzorger.

Sinds augustus jl. is Monique Wassenaar-van Kaldekerken het team van Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum komen versterken. Zij is de derde uitvaartverzorgster binnen de organisatie.

Monique heeft ruim 10 jaar ervaring als uitvaartverzorgster binnen de regio. Zij is daardoor goed op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om een afscheid te kunnen verzorgen. Zij is 49 jaar, getrouwd en moeder van 1 volwassen dochter. Naast het verzorgen van de uitvaart na overlijden kan zij behulpzaam zijn bij het adviseren bij –  en het opstellen van uitvaartwensen. Uiteraard kunt u vrijblijvend een afspraak met haar maken om uw uitvaartwensen te bespreken.

Met Monique haar komst kan Van Dongen UitvaartZorg u nog beter van dienst zijn op het moment dat u ons nodig heeft.

Wereldlichtjesdag 2017 Zoetermeer – Zondag 10 december 2017

4 december 2017|

Wereldwijd steken weeouders – ouders van een overleden kind – en familieleden van overleden kinderen elk jaar op de tweede zondag van december om 19.00 uur een kaars aan en laten die een uur branden. Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende tijdzone aan. Zo ontstaat er een etmaal lang een band van licht om de planeet. Alle overleden kinderen worden herdacht, ook levenloos geboren kinderen en volwassen kinderen, ongeacht hoe lang geleden ze zijn gestorven en ongeacht de doodsoorzaak.

Voor meer info zie: http://www.wereldlichtjesdagzoetermeer.nl

Ook dit jaar is Van Dongen weer één van de sponsors.

 

Uitvaart-rituelen hoeven niet duur te zijn!

29 oktober 2017|

Geregeld horen we dat een uitvaart duur is. In zekere mate is dat ook wel zo. De toenemende persoonlijke uitvaartwensen en uitvaartrituelen zijn hier vaak de redenen van.

Maar uitvaart-rituelen hoeven ook niet duur te zijn. In ons dagelijks werk kwamen we de afgelopen maand een gebruik tegen wat veel mensen al in bepaalde mate kennen. Het was namelijk het gebruik van strooibloemen om als laatste groet over de uitvaartkist te strooien. Men had de strooibloemen vervangen door bladeren uit de natuur. De familieleden woonden in diverse delen van het land, uit die delen hadden de kleinkinderen zelf de bladeren uit de natuur geraapt en meegenomen naar de begraafplaats. Zo zie je, soms hoeft het niks te kosten.