Loading...
Alles over de kosten van een uitvaart 2022-05-09T07:55:49+02:00

Beheer de kosten van een uitvaart

Als een dierbare overlijdt, zijn de kosten voor de uitvaart waarschijnlijk wel het laatste waar u aan denkt. Toch is het belangrijk om hier goed bij stil te staan. Het zou immers vervelend zijn als u na het afscheid voor onaangename verrassingen komt te staan. De uitvaartverzorger brengt u vooraf gedetailleerd op de hoogte van de prijsopgave. Aan u de keuze of bepaalde kosten wel of niet wilt maken.

Is er een uitvaartverzekering

Steeds vaker denken mensen na over de invulling hun eigen uitvaart. Om nabestaanden goed achter te laten, sluiten zij vaak een verzekering af om de kosten van de uitvaart te dekken. Belangrijk om te weten is dat u vrije keuze heeft voor een uitvaartondernemer, waar de verzekering ook is afgesloten. Afhankelijk van de soort verzekering wordt er dan een bepaald bedrag uitgekeerd aan u of de aan de uitvaartondernemer. Als u Van Dongen UitvaartZorg belt, zorgen wij dat alle formaliteiten met de verzekering worden afgehandeld.

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van hoe sober of uitgebreid u de uitvaart maakt.

Depositofonds

Van Dongen UitvaartZorg heeft een eigen stichting die depositogelden beheert. Dit is een aantrekkelijk alternatief voor als u geen zin heeft in een langlopende uitvaartverzekering. U stort een bepaald bedrag dat na uw overlijden volledig wordt uitgekeerd, inclusief opgebouwde rente. De nabestaanden kunnen hier uw uitvaart van verzorgen. Het is altijd mogelijk om geld bij te storten. Het depositofonds kan op iedere leeftijd worden afgesloten. De stichting heeft geen winstoogmerk, werkt risicovermijdend en moet zich jaarlijks verantwoorden.

Maak een afspraak voor een depositofonds
De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van hoe sober of uitgebreid u de uitvaart maakt.

Inschrijven

Schrijf u bij onze uitvaartorganisatie in om zaken op voorhand te regelen. Laat uw naam, adres en woonplaats achter en wij geven een bewijs van inschrijving dat u bij de polis bewaart. Als wij de uitvaart na uw overlijden mogen verzorgen, geven wij u honderd euro korting.

Neem contact op
Kostenoverzicht

Budget uitvaart

Niet iedere uitvaart is uitgebreid, soms wordt er afscheid genomen in besloten kring. Dit kan bijvoorbeeld om emotionele redenen worden besloten of om financiële overwegingen. Een budget uitvaart biedt dan een uitkomst. U kiest hiermee voor een kleiner pakket zonder extra’s. Aan de kwaliteit van de dienstverlening en aandacht en tijd die wij aan u besteden, verandert uiteraard niets. Een budget uitvaart is een respectvol afscheid waarbij ook ruimte is voor eigen invulling.

Lees meer over de budget uitvaart

Stel uw vraag aan Van Dongen UitvaartZorg & UitvaartCentrum

    Voor UitvaartZorg met karakter.