Corona-maatregelen in uitvaartbranche

Inmiddels hebben we in Nederland alweer enkele weken te maken met het Corona-virus. Dit heeft zijn weerslag op de gehele samenleven en daarmee ook op de uitvaartbranche.

De overheid heeft verdergaande maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn van grote invloed op condoleancebezoeken en uitvaartplechtigheden. Samenkomen en samen met uw familie, vrienden en bekenden rouwen en met elkaar het verlies delen, is nu helaas niet mogelijk.

De volgende extra maatregelen zijn voor de uitvaartbranche ingesteld:
* De uitvaartplechtigheden en condoleancebezoeken mogen uit niet meer dan 30 personen bestaan.
* Tevens dienen de aanwezigen een onderlinge afstand van 1,5 meter te houden.
* Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, wordt er geen koffie of thee geschonken en is er geen nazit.
* De uitvaart zal telefonisch of via Skype besproken worden. De gemaakte afspraken bevestigen wij per email.

Gezien de zeer bijzondere omstandigheden, vragen wij uw begrip hiervoor.

Condoleren: niets is waardevoller dan elkaar steun te betuigen, bijvoorbeeld door te omhelzen, bij het verlies van een dierbare. Door het coronavirus zijn maatregelen afgekondigd dat we, ter bescherming van onze gezondheid, geen handen meer schudden en dat we het sociale en fysieke contact tot het minimum moeten beperken.

Een respectvol alternatief voor handen schudden is uw hand op uw hart leggen en uw condoleance uitspreken. Ook het namasté gebaar is tegenwoordig een mooi geaccepteerd gebaar om uw medeleven te uiten.

2020-03-26T14:19:09+01:00