Loading...
Kies een begraafplaats in Zoetermeer 2017-11-17T19:53:30+02:00

Begraafplaats aan de Hoflaan /Buytenparklaan in Zoetermeer

De locatie aan de Hoflaan/Buytenparklaan is de grootste begraafplaats in Zoetermeer. Het is een plek om helemaal tot rust te komen. Alles is landelijk opgezet met hoogteverschillen, waterstroompjes en veel groen. Er liggen zowel particuliere als algemene graven. Er zijn verschillende asmogelijkheden: van een strooiveld tot urnengraven of -nissen. In het aangrenzende gebouw kunt u gebruik maken van een aula en een koffiekamer. Uiteraard kunnen wij dit ook verzorgen in het Van Dongen UitvaartCentrum.

Begraafplaats aan de Binnenweg in Zoetermeer

De begraafplaats in het oude dorp van Zoetermeer is de laatste rustplaats van vele oud-Zoetermeerders. De locatie kenmerkt zich door het moderne uiterlijk met strakke lijnen en heeft een eenvoudig karakter. De begraafplaats aan de Binnenweg in Zoetermeer heeft alleen particuliere en geen algemene graven. Er is geen aula of condoleanceruimte, maar voor een afscheidsdienst en condoleance kunt u uiteraard terecht in het Van Dongen UitvaartCentrum.

Particulier of algemeen graf

In Nederland maken wij onderscheid tussen particuliere en algemene graven. Een particulier graf is in het beheer van de familie, u kiest dus zelf wie er in het graf bijgezet worden. Het is tevens mogelijk om de grafrechten te verlengen en vaak kunt u zelf een plek kiezen. Bij het goedkopere algemene graf heeft u geen zeggenschap over wie er nog meer bij de overledene komen te liggen. Het is daarnaast niet mogelijk om de grafrechten te verlengen.

Katholieke begraafplaats Zoetermeer

De karakteristieke katholieke begraafplaats achter de H. Nicolaaskerk in Zoetermeer wordt volledig gerenoveerd. Het kerkhof is gesitueerd in het oude dorp aan de Dorpsstraat 26. De oude, verzakte graven worden geruimd, zodat er ruimte komt voor nieuwe plekken. Deze begraafplaats biedt een oase van rust in de hectiek van de stad.

Een combinatie tussen oud en nieuw

“Het monumentale kerkhof wordt onder handen genomen door een landschapsarchitect. Het kerkhof wordt volledig heringericht met een modernere uitstraling, zonder de traditionele elementen te verliezen. Het wordt ook mogelijk om asbussen in urnengraven of taludnissen te plaatsen op de kleine begraafplaats in Zoetermeer.

Foto door: Ronald Grootveld 2008, coll.Hist.Gen. Oud Soetermeer