15 Jaar

Vandaag, 1 februari 2020, is het precies 15 jaar geleden dat ik Van Dongen UitvaartZorg begonnen ben! Als ik terugkijk dan zijn het mooie, intense en bijzondere jaren geweest.

Mijn uitgangspunten om voor mezelf te beginnen heb ik vast kunnen houden: een vast contactpersoon in de dagen voor (en na) de uitvaart, open en eerlijke communicatie richting nabestaanden en dienstbaar zijn voor families. Ik heb daarin mijn eigen weg gevonden, nabestaanden hebben dat gewaardeerd. Onder andere door mooie beoordelingscijfers in de enquêtes, warme bedankbrieven, terugkerende families (welke ons helaas weer nodig hadden) en door complimenten over het Van Dongen UitvaartCentrum.

Ik wil de mensen bedanken die mij de afgelopen 15 jaar daarmee geholpen hebben. Namelijk familie, vrienden, kennissen, leveranciers en mijn team van medewerkers. Want zonder mijn team had ik dat allemaal niet kunnen doen. Op dit moment heb ik een fijne groep mensen om mij heen die allemaal hetzelfde voor ogen hebben. Namelijk een mooie, warme en dierbare herinnering maken voor nabestaanden.

Het ondernemersbloed zat al in me, daarom ben ik gaan bouwen aan mijn bedrijf. Inmiddels is er een Van Dongen UitvaartCentrum, hebben we het rouwdrukwerk in eigen beheer, staat er een Mercedes rouwauto in de garage, is er een stichting Van Dongen UitvaartGelden Beheer en ben ik beheerder van het kerkhof achter de H. Nicolaas-kerk. En nog steeds ben ik niet klaar met ondernemen, er zijn nog genoeg kansen en mogelijkheden in de regio waar ik mee bezig ben of die ik nog ga realiseren.

De afgelopen jaren heb ik fijne, mooie en warme mensen leren kennen tijdens het verzorgen van uitvaarten. Ik heb ze advies gegeven waardoor ze keuzes konden maken die bij hen paste. Kortom: uitvaartverzorger zijn is een mooi vak, wat me op het lijf geschreven is.

De volgende generatie is al aan het snuffelen in de branche. M’n oudste dochter Nienke werkt vandaag precies 2 jaar bij me, de middelste, Vera, komt van de week voor t eerst mee helpen in de catering en m’n zoon Bram gaat binnenkort auto’s wassen. Laat ze maar snuffelen, welke keuze uiteindelijk ook maken: het is goed.

Dank iedereen!

Iwan van Dongen

2020-02-01T12:41:07+01:00